ua en ru

Порошенко підписав закон, що усуває протиріччя в Податковому кодексі

Порошенко підписав закон, що усуває протиріччя в Податковому кодексі Фото: Петро Порошенко

Закон усуває протиріччя при зміні Податкового кодексу

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1797 - VIИI спрямований на усунення помилок, допущених при зміні Податкового кодексу щодо інвестиційного клімату. Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Закон № 1797 - VIИI про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення деяких положень і усунення суперечностей, що виникли при прийнятті Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні" від 21 грудня 2016 року повернуто з підписом президента", - йдеться в сполучення.

Згідно з документом, його норми поширюються на платників податків, які за станом на 14 квітня 2014 року були на окупованій території. Скасовується звільнення від відповідальності за несплату податків, якщо структурний підрозділ юридичної особи перебуває на лінії зіткнення, а місцем знаходження відповідного юридичної особи є інша територія України в межах діяльності, яка здійснюється через філіали за весь період проведення АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко підписав Закон України №1910-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини". Законом спрощується оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця.