ua en ru

Порошенко підписав закон про врегулювання ситуації на Донбасі

Порошенко підписав закон про врегулювання ситуації на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Верховна Рада підтримала відповідний законопроект 6 жовтня

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 2167-VIII "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", ухвалений Верховною Радою 6 жовтня. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Закон визначає, що Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН", - йдеться в повідомленні.

"Відповідальне голосування більшості допоможе нашій армії й надалі тримати оборону з мінімумом жертв, а дипломатам - посилити міжнародний тиск на Росію", - цитує прес-служба звернення президента у зв’язку з ухваленням закону.

Президент наголосив, що виконання закону жорстко обумовлене низкою вимог до Росії як агресора та окупанта та до її маріонеткових режимів.

"Насамперед - вимогою про виведення російських військ, незаконних збройних формувань, виведення військової техніки з території України, і нормою про відповідність політичних процесів стандартам ОБСЄ", - зазначив президент.

Зазначається, що закон створює необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей миротворчої операції ООН.

Нагадаємо, 6 жовтня парламент підтримав за основу та в цілому законопроект №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей".