ua en ru

Порошенко підписав закон про українських квоти на телебаченні

Порошенко підписав закон про українських квоти на телебаченні Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, введення мовних квот на телебаченні - ініціатива українських ЗМІ

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект про збільшення частки української мови на телебаченні. Про це Порошенко повідомив в Facebook.

"Спасибі представникам ЗМІ за пропозиції про введення квот і повернення української мови в українські медіа. Це їх ініціатива і пропозиція, які я тільки підтримав. Народні депутати блискуче спрацювали, і я мав велике задоволення і велику честь підписати відповідний Закон", - повідомив Порошенко.

Дякую представникам ЗМІ за пропозиції про запровадження квот і повернення української мови в українські медіа. Це їх іні...

Опубліковано Петром Порошенком 6 червня 2017 р.

Нагадаємо, 23 травня Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №5313 "Про внесення змін у деякі закони України щодо мови в аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". Так, документом встановлюється, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач та/або фільмів українською мовою має становити не менше 75% протягом доби в кожному з проміжків часу з 7:00 до 18:00 і з 18:00 до 22:00.