ua en ru

Порошенко підписав закон про продовження експортного мита на брухт чорних металів

Порошенко підписав закон про продовження експортного мита на брухт чорних металів Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава України продовжив дію підвищеного мита на експорт металобрухту на 1 рік

Президент України Петро Порошенко підписав закон про мита на експорт металобрухту, який подовжує на 1 рік дію підвищеного мита. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради (ВР).

"Закон "Про внесення зміни до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення "Закону України" Про внесення змін у деякі закони України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку "повернуто до парламенту за підписом президента 1 серпня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Так, представництво Європейського Союзу (ЄС) в Україні виступило раніше з закликом не продовжувати дію мит на експорт металобрухту на 2 роки, як пропонували депутати ВР, оскільки це могло б порушити домовленість з ЄС про скасування цих мит.

У свою чергу, Порошенко повернув законопроект №6382 до парламенту з пропозицією продовжити дію мита не 2, а на 1 рік. Таким чином, 13 червня депутати ВР проголосували за законопроект з урахуванням пропозицій президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Міністерства економічного розвитку і торгівлі, що дія законопроекту №6382 не суперечить Угоди про асоціацію України з ЄС.