ua en ru

Порошенко підписав закон щодо оздоровлення дітей учасників бойових дій та переселенців

Порошенко підписав закон щодо оздоровлення дітей учасників бойових дій та переселенців Фото: Петро Порошенко

Закон був прийнятий Верховною Радою України 14 липня 2015 року

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 592-VIII "Про внесення змін до закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо оздоровлення дітей учасників бойових дій, дітей, один з батьків яких загинув у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій або збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

Зокрема, цим законом регулюються питання фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку зазначених категорій дітей. Названі категорії дітей визнаються такими, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку здійснюється за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ і організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2406 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей)".