ua en ru

Порошенко підписав закон про суспільне мовлення

Порошенко підписав закон про суспільне мовлення Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон про суспільне телебачення і радіомовлення України. Документ був підписаний сьогодні під час презентації Національного суспільного мовлення, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це той закон, якого Україна чекала 23 роки. То у влади не вистачало волі, то майже завжди не було бажання цим займатися, тому що влада завжди хотіла контролювати медіа-простір і вважала, що запровадити громадське телебачення - це просто випустити джина з пляшки. Це - та ціна, яку влада повинна платити за демократію", - заявив Порошенко.

Глава держави зазначив, що депутати, проголосувавши за цей закон, дали можливість відкрити нову сторінку свободи слова в Україні.

"Я впевнений в тому, що це дитя, яке народжене від двох майданів - помаранчевого Майдану і Майдану Гідності, - у нього все буде добре", - зазначив він. За словами Президента, в українських журналістів залишаються лише два обмеження - "це муза, тому що не до всіх вона приходить, і Закон, якого треба дотримуватися".

"Від Першого національного - до Бі-Бі-Сі", - поставив завдання Президент перед нинішнім керівником Першого національного телеканалу Зурабом Аласанією.

Порошенко підписав закон про суспільне мовлення

Петро Порошенко на презентації проекту громадського мовлення

Нагадаємо, 19 березня народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1357 "Про внесення змін у деякі закони України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України". За відповідне рішення проголосували 256 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Відзначимо, раніше в представництві ЄС в Україні заявляли, що без громадського мовлення Україна не відповідає стандартам Євросоюзу.

Крім того, у Верховній Раді запропонували зробити частиною суспільного мовлення обласні ТРК.