ua en ru

Порошенко підписав закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю

Порошенко підписав закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю Фото: Петро Порошенко (prezident. gov.ua)

Законопроект спрямований на залучення іноземних інвестицій і регулювання корпоративних відносин

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 4666 "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". Підписання документа відбулося під час зустрічі глави держави з представниками бізнесу.

"В присутності представників вітчизняного та іноземного бізнесу підписав закон, що стосується реформи корпоративного права. Їм вводяться сучасні принципи корпоративного регулювання створення і ведення бізнесу або виходу з нього", - написав він у своєму Twitter.

Як пояснює президент, новий закон дозволить врегулювати правові відносини у корпоративній сфері, а також зменшить ризики рейдерських захоплень компаній.

"Процедури стануть простішими та зрозумілішими. Новий закон повинен забезпечити учасникам товариств комфортний правовий простір для врегулювання своїх відносин; зменшити ризики захоплення контролю над суспільством і змови окремих груп учасників проти інших", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 20 лютого, спікер парламенту Андрій Парубій підписав закон №4666 "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", прийнятий Верховною Радою 6 лютого.