ua en ru

Порошенко підписав закон про врегулювання механізму оподаткування за угодами про розподіл продукції

Порошенко підписав закон про врегулювання механізму оподаткування за угодами про розподіл продукції
Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1690-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності".

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1690-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Згідно пояснювальній записці, основною метою даного закону є удосконалення норм Податкового кодексу України, що регулюють особливості оподаткування за угодами про розподіл продукції.

Згідно з законом, зокрема, внесені редакційні уточнення до визначення поняття "інвестор (оператор)", забезпечено послідовне вживання терміну "інвестор (оператор)"; запроваджено можливість покладання прав та обов'язків щодо сплати ПДВ за багатосторонньою угодою на кожного інвестора та/або на оператора у порядку, визначеному угодою.

"Впровадження в життя норм законопроекту підвищить ефективність залучення приватних інвестицій у видобувні галузі України", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, народні депутати України прийняли цей закон 7 жовтня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 234 нардепи при мінімально необхідних 226 депутатів. Закон був прийнятий парламентаріями з третьої спроби.