ua en ru

Порошенко підписав закон про пом'якшення вимог до претендентів на посади в прокуратурі

Порошенко підписав закон про пом'якшення вимог до претендентів на посади в прокуратурі Джерело фото:EPA

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 66-VIII "Про внесення зміни до статті 46 закону України "Про прокуратуру" щодо умов для залучення фахівців". Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Закон доповнює статтю 46 закону "Про прокуратуру" наступною нормою: "У виключних випадках Генеральний прокурор України в інтересах належного здійснення функцій прокуратури може, за умови належного обгрунтування, прийняти рішення про призначення на посади першого заступника, заступника Генерального прокурора України, їх старших помічників та помічників, прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, спеціалізованих прокуратур (на правах обласних), їх перших заступників, заступників, міжрайонних прокурорів, прокурорів міст, районів, районів у містах та прирівняних до них спеціалізованих прокуратур, їх перших заступників і заступників, начальників головних управлінь, управлінь, відділів прокуратур, їх перших заступників, заступників, старших прокурорів та прокурорів прокуратур усіх рівнів осіб молодшого віку, ніж передбачений цією статтею, та які не мають передбаченого цією статтею стажу роботи в органах прокуратури або на судових посадах, але мають відповідний стаж роботи у галузі права.

Як зазначив автор законопроекту - народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Руслан Князевич, ця норма буде діяли лише 3 місяці, оскільки через 3 місяці вступає в дію новій закон про прокуратуру.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р народні депутати ухвалили законопроект № 1605 "Про внесення зміни до статті 46 закону України "Про прокуратуру". За відповідне рішення проголосували 283 нардепи з 226 мінімально необхідних.