ua en ru

Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з ЄІБ про будівництво Бескидського тунелю на суму 55 млн евро

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1667-VII "Про ратифікацію Гарантійної угоди (проект "Бескидський залізничний тунель" (будівництво Бескидського тунелю) між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1667-VII "Про ратифікацію Гарантійної угоди (проект "Бескидський залізничний тунель" (будівництво Бескидського тунелю) між Україною та Європейським інвестиційним банком". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відповідно до угоди, ЄІБ готовий надати Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") кредит у сумі 55 млн евро.

В угоді зазначається, що кредит має інвестиційний характер і стосується об'єкту, який має загальнонаціональне значення.

Як повідомлялося раніше, у травні 2014 р. Європейський інвестиційний банк повідомив, що виділяє кредит у 55 млн євро для фінансування будівництва в Україні двухколійного залізничного тунелю довжиною 1,8 км.

Зазначимо, , що вартість реконструкції Бескидського залізничного тунелю в Карпатах складе більш 200 млн євро.

Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Нагадаємо, народні депутати прийняли цей законопроект 2 вересня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 255 нардепів.