ua en ru

Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з ЄІБ про фінансування будівництва метрополітену у Дніпропетровську на суму 152 млн євро

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1665-VII "Про ратифікацію фінансової угоди (проект "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську") між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1665-VII "Про ратифікацію фінансової угоди (проект "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську") між Україною та Європейським інвестиційним банком". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Як зазначається 25 жовтня 2013 р. було підписано фінансову угоду між Україною та ЄІБ з метою реалізації проекту "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську" про залучення кредитних коштів ЄІБ у розмірі 152 млн євро.

Залучення позики ЄІБ буде здійснюватися у євро за плаваючою відсотковою ставкою EURIBOR + спред. Кредит надається траншами у кількості до 20. Мінімальна сума кожного траншу становить 5 млн євро. Загальний період погашення кредиту - 25 років, включаючи пільговий період - 6 років.

"Відповідно до умов фінансової угоди позичальником коштів кредиту ЄІБ є Україна, яка зобов'язується передати залучені кошти виконавцю проекту КП "Дніпропетровський метрополітен" для фінансування проекту "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську", - йдеться у фінансово-економічному обґрунтуванні.

Зазначимо, що проект завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську також співфінансується за рахунок кредитних коштів ЄБРР у розмірі 152 млн євро (кредитна угода від 27 липня 2012 р., ратифікована законом України від 5 червня 2013 р. № 322-VII").

Нагадаємо, народні депутати прийняли цей законопроект 2 вересня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 265 нардепів.