ua en ru

Порошенко підписав закон про підвищення мінімальної пенсії членам сімей загиблих військових

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1542-VII "Про внесення зміни до статті 37 закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1542-VII "Про внесення зміни до статті 37 закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Законом підвищує мінімальну пенсію з втрати годувальника з одного до двох визначених законом розмірів прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Згідно з законом, пенсії в разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, не можуть бути нижче двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність".

Цей закон набирає чинності з 1 січня 2015 р.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон у другому читанні 20 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 239 нардепів.