ua en ru

Порошенко підписав медреформу

Порошенко підписав медреформу Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент підтримав необхідність реформи охорони здоров'я

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". Про це президент повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Підписавши Закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, я підтримую необхідність реформи сфери охорони здоров’я, важливість дотримання права кожного громадянина на якісну медичну допомогу", - написав президент.

"Твердо переконаний, що 2018-й стане вдалим роком для впровадження медичної реформи, вдалим для кожного лікаря та пацієнта", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада України схвалила медичну реформу у другому читанні. Документ підтримали 240 депутатів Ради.

Фінансування наданих медичних послуг і лікарських засобів здійснюється за затвердженими тарифами (тарифу покриття і тарифом співоплати), які є єдиними для всієї території України. Також вводиться реімбурсація вартості рецептурних лікарських засобів згідно з призначенням лікаря, включених в деталізований опис.