ua en ru

Порошенко підписав указ про призов до Нацгвардії

Порошенко підписав указ про призов до Нацгвардії Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Указ набирає чинності з дня його опублікування

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призов до Національної гвардії України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, Порошенко підписав указ про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України.

"На часткову зміну статей 2 та 3 указу президента України від 24 лютого 2017 року № 44 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році" призвати у серпні 2017 року на строкову військову службу до Національної гвардії України придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відповідно до указу, Кабінет міністрів України має визначити чисельність громадян України, які підлягають призову та обсяги видатків для проведення такого призову.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 червня 2017 року Міністерство оборони України завершило призов офіцерів запасу.