ua en ru

Порошенко підписав указ про зміну переліку державних експертів з питань таємниць

Порошенко підписав указ про зміну переліку державних експертів з питань таємниць Фото: Петро Порошенко

Президент України вніс зміни до переліку посадових осіб

Президент України Петро Порошенко підписав указ про внесення змін до переліку посадових осіб, на яких покладається виконання функцій державного експерта з питань таємниць. Про це йдеться на сайті глави держави.

Наголошується, що замість трьох заступників генерального прокурора відтепер такими експертами є два заступника і заступник генпрокурора - головний військовий прокурор України.

Петро Порошенко своїм указом збільшив кількість таких посадових осіб у Національній академії наук України.

"Віце-президент Національної академії наук України (чотири посадові особи)", - йдеться в документі. Зазначимо, раніше були три віце-президента.

У Міністерстві внутрішніх справ України такими експертами відтепер є міністр, його перший заступник, заступник міністра-керівник апарату МВС, ще один заступник, командувач Національної гвардії України та його перший заступник.

Повідомляється, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України виконувати функції державного експерта з питань таємниць міністр, його заступник і директор департаменту оборони і безпеки МЕРТ

Крім того, зі списку держслужбовців Збройних сил України виключається начальник Центрального управління військових сполучень. А з числа держекспертів з питань таємниць повністю виключаються чиновники Міністерства промислової політики України.

Також, із міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у перелік посадових осіб, на яких покладається виконання функцій державного експерта з питань таємниць увійде перший заступник міністра регіонального розвитку.

Нагадаємо, сьогодні, 28 грудня, Президент Петро Порошенко підписав указ про символіку Міністерства інформаційної політики України.