ua en ru

Порошенко підписав указ про річні національні програми Україна-НАТО

Порошенко підписав указ про річні національні програми Україна-НАТО Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Реалізація указу дозволить адаптуватися до критеріїв та стандартів, що застосовуються в НАТО

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про річні національні програми під егідою комісії Україна-НАТО". Про це передає РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт глави держави.

Відповідно до указу, Кабінет міністрів України щороку забезпечує розроблення проектів річних національних програм під егідою комісії Україна-НАТО на відповідні роки згідно із положенням та здійснює координацію діяльності центральних органів виконавчої влади та інших державних органів з виконання річних національних програм.

"Реалізація указу дозволить привести у відповідність до чинних нормативно-правових актів систему та механізм координації діяльності органів виконавчої влади у сфері євроатлантичної інтеграції, а також адаптувати цикл річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО до критеріїв та стандартів, що застосовуються в Північноатлантичному альянсі", - йдеться у повідомленні.

Раніше Петро Порошенко заявляв, що в Україні зростає кількість громадян, які підтримують вступ до ЄС і НАТО.

Також Порошенко підкреслив важливість якнайшвидшого розгляду конституційних змін по закріпленню євроатлантичного курсу України.