ua en ru

Порошенко: підтримка Росією виборів на окупованому Донбасі буде атакою на мирний процес

Порошенко: підтримка Росією виборів на окупованому Донбасі буде атакою на мирний процес Фото: Петро Порошенко

Він також зазначив, що проведення таких виборів не відповідає мінським домовленостям

Президент України Петро Порошенко заявив, що у випадку підтримки виборів на окупованій частині Донбасу Росією це матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

"Сподіваюсь, що цього не буде", - заявив Порошенко відповідаючи на питання щодо заяви бойовиків про намір провести вибори в так званій "Донецькій Народній Республіці" (ДНР) 18 жовтня.

Він також зазначив, що проведення таких виборів не відповідає мінським домовленостям.

"Спроба провести 18 жовтня 2015 року незаконна, не у відповідності до мінських домовленостей, не у відповідності до українського законодавства та критеріїв ОБСЄ - ці фейкові вибори будуть означати жорстку атаку Російської Федерації на мінські домовленості, яких було досягнуто 12 лютого поточного року. Я впевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації в окремих районах Донецької та Луганської областей", - сказав Президент.

Нагадаємо, глава так званої ДНР Олександр Захарченко офіційно оголосив, що місцеві вибори на території самопроголошеної республіки відбудуться 18 жовтня.