ua en ru

У Порошенко вкотре наголосили, що проект закону № 2217а не надає Донбасу особливий статус

У Порошенко вкотре наголосили, що проект закону № 2217а не надає Донбасу особливий статус Фото: Степан Кубів

Олег Березюк висловився проти введення префектів

Проект закону № 2217а "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)" лише припускає можливість надання особливого статусу певним районам Донбасу завдяки окремому закону, але аж ніяк сам по собі його автоматично Донбасу не надає. Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради повідомив представник Президента України у парламенті Степан Кубів, представляючи законопроект про зміни в Конституції щодо децентралізації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується умов по Донбасу (особливого статусу - ред.), то проект лише припускає можливість специфічного порядку здійснення, повторюю, місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької та Луганської областей, які визначатимуться окремим законом", - заявив Кубів.

Зазначимо, що саме загрозою надання Донбасу особливого статусу законопроектом, який сьогодні розглядається в Раді, мотивують причини блокування парламентської трибуни нардепи від Радикальної партії.

Водночас голова фракції "Самопоміч" в Раді Олег Березюк висловився проти введення префектів, як це передбачено законопроектом № 2217а.

"Введення префектів, які будуть знущатись над самоуправлінням, є знищенням української держави",- заявив Березюк.

При цьому він також зацитував Жана Жака Руссо та прочитав уривок віршу Тараса Шевченка.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні в понеділок, 31 серпня, розгляне проект закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади.