ua en ru

Порошенко подякував депутатам Європарламенту за безвізовий режим для України

Порошенко подякував депутатам Європарламенту за безвізовий режим для України Фото: Петро Порошенко зустрівся з делегацією Європарламенту

Президент України та делегація Європарламенту обговорили протидію російській дезінформації в Європі

Президент України Петро Порошенко у п’ятницю, 7 липня, зустрівся з делегацією Європейського парламенту на чолі з головою Комітету із закордонних справ Дейвідом МакАллістером. Про це повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі Порошенко подякував ЄП за схвалення 6 квітня рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України.

"Це рішення стало чітким підтвердженням потужної підтримки з боку Європарламенту європейського майбутнього нашої держави", - наголосив президент.

Сторони також обговорили перспективи завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і шляхи розкриття потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, включаючи схвалення Європарламентом додаткових автономних торговельних преференцій Україні.

Також на зустрічі співрозмовники засудили останні дії Російської Федерації, спрямовані на дестабілізацію ситуації на Донбасі і підрив мирного процесу та відзначили нагальну потребу вжити конкретних заходів для підвищення ефективності протидії російській дезінформаційній кампанії в Європі.

Нагадаємо, у четвер, , 6 квітня, Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму для громадян України.