ua en ru

Порошенко передав військовим в Харківській обл. 100 одиниць військової техніки

Президент України Петро Порошенко прибув з візитом Харківську область, де здійснив передачу військовим близько 100 одиниць військової техніки.

Президент України Петро Порошенко прибув з візитом Харківську область, де здійснив передачу військовим близько 100 одиниць військової техніки. Про це повідомляє місцеве видання "Об'єктив".

Як зазначається, на Чугуївському аеродромі глава держави привітав українську армію з Днем ЗСУ, зазначивши, що "22 роки в Україні не було сильної армії і тепер вона відроджується".

"Петро Порошенко передав сертифікати на близько 100 одиниць військової техніки: "Булати", модернізовані танки (гібриди), Т-72, Бтри, самохідні артилерійські установки і 7 вертольотів (Мі-8 та Мі-2), а також вантажні автомобілі КрАЗ. Вся техніка нова і оновлена, виробництва "Укроборонпром" і "Мотор Січ", - зазначає видання.

У Чугуїв також прибула дружина президента - Марина Порошенко. Вона планує передати теплі речі та обмундирування бійцям.

"У війська поступає нова бронетехніка, високоточні протитанкові засоби, засоби контрбатарейної боротьби, зв'язку, систем захисту. Одночасно ведуться переговори з нашими партнерами щодо закупівлі сучасних зразків зброї, яких сьогодні не вистачає в Збройних Сил України і виробництво якого в Україні поки що відсутня", - повідомив Порошенко.

За його словами, "Укроборонпром" планує на 2015 р. двократне збільшення завантаження потужностей з виробництва бронетехніки нового покоління, зокрема мова йде про нових БТР-4 (і його модифікації, налагодженні серійного виробництво бойової машини "Дозор" і танків "Оплот".

Раніше на Чугуївський аеродром прилетів міністр оборони Степан Полторак. Перед прибуттям Президента України він оглянув танки і вертольоти, які передадуть в зону АТО.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко відвідає зони антитерористичної операції на Донбасі.

Порошенко передав військовим в Харківській обл. 100 одиниць військової техніки

(Фото: Twitter/IT Sector Харьков ‏@itsector)