ua en ru

Порошенко очікує від Ради прийняття закону про українську мову у сфері послуг

Порошенко очікує від Ради прийняття закону про українську мову у сфері послуг Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Відповідний закон має гарантувати обов'язкову присутність української мови у сфері послуг

Президент України Петро Порошенко очікує від Верховної Ради України прийняття закону про обов'язкову присутність української мови у сфері послуг. Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Крок за кроком зміцнюємо державний статус української. Очікую від Верховної Ради закону, який гарантує обов'язкову присутність української у сфері послуг. При цьому ми поважаємо права громадян, які іншими мовами говорять і ними ж люблять Україну. Бо вона у нас - одна-єдина", - написав він.

За словами Порошенка, наразі понад 90% дітей вже навчаються українською.

"Українська пісня багатоголосо залунала в радіоефірі. Незабаром українська мова посяде повноправне місце в телеефірі. Понад 90% дітей вже навчаються українською", - повідомив він.

Крок за кроком зміцнюємо державний статус української. Українська пісня багатоголосо залунала в радіоефірі. Незабаром ...

Опубліковано Петром Порошенком 9 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинский повідомив, що українські радіостанції готові до збільшення квоти на українські пісні до 30%.