ua en ru

Порошенко очікує остаточного прийняття судової реформи в найближчі місяці

Порошенко очікує остаточного прийняття судової реформи в найближчі місяці Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко назвав історичним сьогоднішній день, коли Рада в першому читанні підтримала зміни до Конституції в частині правосуддя

Президент України Петро Порошенко очікує остаточного ухвалення змін до Конституції в частині правосуддя в найближчі місяці. Про це Порошенко заявив на зустрічі з делегацією глав парламентів Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції, передає прес-служба президента.

Порошенко назвав історичним сьогоднішній день, коли Верховна Рада України в першому читанні підтримала зміни в Конституцію України в частині правосуддя.

"Це дасть можливість зробити кілька важливих кроків - зняти суддівську недоторканність, той парасольку, який закривав суддів від справедливого покарання за корупцію, а також забезпечити незалежну систему тестування, яка дозволить значним чином оновити суддівський корпус, зробити перезавантаження суддівської системи, але в чіткій відповідності з тими правилами і нормами, які існують в Європі", - підкреслив Порошенко

За словами президента, вперше в історії України 7,5 тисяч суддів, всі без винятку, пройдуть процедуру оцінювання, і це безпрецедентна акція, яка дозволить виявити корупціонерів.

Нагадаємо, Петро Порошенко звільнив трьох суддів, несправедливо обслуговували учасників Евромайдана, і 83 суддів, що зрадили Україну в Криму.