ua en ru

Порошенко очікує, що Канада продовжить санкційний тиск на РФ

Порошенко очікує, що Канада продовжить санкційний тиск на РФ Фото: Петро Порошенко і Христя Фріланд (прес-служба АПУ)

Насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Канада продовжить санкційний тиск на Росію. Про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, повідомляє прес-служба глави держави.

"Було обговорено можливі шляхи повної реалізації взаємовигідних можливостей, наданих Угодою про вільну торгівлю, а також подальшого поглиблення двостороннього співробітництва в оборонній сфері, включаючи підтримку України у питанні розбудови тісних партнерських відносин із НАТО", - йдеться в повідомленні за підсумками двосторонньої зустрічі в рамках візиту Порошенка до Канади.

За даними відомства, сторони також детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі та стан реалізації Мінських домовленостей та скоординували підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на всій окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Було також висловлено очікування, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці", - наголосили в Адміністрації президента.

Там також додали, що Порошенко особливо відзначив підтримку Канадою імплементації реформ в Україні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада залишиться назавжди з Україною в боротьбі з незаконною агресією РФ.