ua en ru

Порошенко відповів на петицію про призначення Тимошенко послом в Гондурас

Порошенко відповів на петицію про призначення Тимошенко послом в Гондурас Фото: Юлія Тимошенко

Президент не бачить потреби відкривати диппредставництво в Гондурасі

Президент України Петро Порошенко не бачить потреби відкривати дипломатичне представництво в Гондурасі. Про це йдеться в розміщеному на сервісі електронних петицій відповіді Порошенко на електронну петицію, в якій українці вимагали призначити Юлію Тимошенко послом в Гондурас.

"Інтереси України в Центральній Америці і Карибському басейні зараз представляють посольства в Мексиканських Сполучених Штатах та в Республіці Куба. Робота цих установ, сфера відповідальності яких також включає Беліз, Гватемалу, Венесуели, Домінікану і Коста-Ріку, дозволяє належним чином підтримувати розвиток політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарної взаємодії з державами регіону, а також забезпечувати захист прав та інтересів наших громадян. Потреба в діяльності дипломатичного представництва в Гондурасі на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в даний час відсутня", - відповів Порошенко.

Зазначимо, відповідно до порядку на розгляд глави держави подається електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

Нагадаємо, петиція про звільнення Шокіна набрала більше 25 тис. голосів.