ua en ru

Порошенко звільнив від оподаткування міжнародну технічну допомогу на ЧАЕС

Порошенко звільнив від оподаткування міжнародну технічну допомогу на ЧАЕС Фото: Петро Порошенко

На добудову "Укриття" на ЧАЕС залишилося зібрати 75 млн євро

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 364-VIII "ПРО внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Документом усуваються прогалини в податковому законодавстві щодо особливостей реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській атомній електростанції", - сказано в повідомленні.

Зокрема, Податковий кодекс доповнюється положеннями щодо відсутності необхідності реєстрації нерезидентів - виконавців проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС у податковому органі. Мова йде про нерезидентів, які діють відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття" в Україні та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між ЄБРР як Розпорядником коштів, наданих згідно з Грантом з Рахунку ядерної безпеки, урядом України і Чорнобильською АЕС.

Нагадаємо, на добудову "Укриття" на ЧАЕС залишилося зібрати 75 млн євро.