ua en ru

Порошенко схвалив заборону на економічно необґрунтовані тарифи ЖКГ

Порошенко схвалив заборону на економічно необґрунтовані тарифи ЖКГ Фото: Петро Порошенко

Президент підписав відповідний закон № 626-VIII

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 626-VIII "Провнесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (23.07.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей проект закону входить в перелік законопроектів, які Україна повинна прийняти для отримання другого траншу кредиту МВФ.

Як заявив раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко під час подання даного законопроекту в парламенті, цей документ дозволить встановити економічно обґрунтовані тарифи.

Так, даний закон вносить доповнення до ряду законів України, згідно з яким "встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається".

Крім того, передбачається, що спори щодо формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги вирішуються в судовому порядку.

Зміни вносяться до законів України "Про житлово-комунальні послуги", "Про теплопостачання" та "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг".
Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала цей закон у другому читанні і в цілому 16 липня 2015 р. За відповідний законопроект № 2029а проголосували 261 нардеп при 226 мінімально необхідний.