ua en ru

Порошенко схвалив відновлення права на щорічну допомогу на оздоровлення дітей-чорнобильців

Порошенко схвалив відновлення права на щорічну допомогу на оздоровлення дітей-чорнобильців Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент підписав відповідний законопроект

Президент Петро Порошенко підписав закон № 2082-VIII "Про внесення зміни до статті 48 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Так, законом поновлюється право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованих із зони відчуження у 1986 році. Відповідно буде забезпечено отримання щорічної допомоги на оздоровлення евакуйованим із зони відчуження у 1986 році та дітям, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, що сприятиме належному соціальному захисту цієї категорії осіб.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, ВР прийняла в другому читанні законопроект №5297 про внесення змін до статті 48 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". За документ проголосували 243 парламентаря.

Закон не потребує додаткових витрат з державного бюджету України. Засоби для проведення виплат зазначеної категорії громадян у 2016 році передбачені бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", головним розпорядником яких є Міністерство соціальної політики.