ua en ru

Порошенко схвалив посилення відповідальності роботодавців за звільнення мобілізованих працівників

Порошенко схвалив посилення відповідальності роботодавців за звільнення мобілізованих працівників Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент підписав закон № 734-VIII

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 734-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу", прийнятий Верховною Радою 3 листопада. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Документом встановлено фінансова відповідальність роботодавця в розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожного працівника, відносно якого скоєно порушення, а також адміністративну відповідальність посадових осіб підприємств, установ, організацій (фізичних осіб - роботодавців) в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідні зміни вносяться до статті 265 Кодексу законів про працю України та статей 41, 221 і 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, 21 листопада Петро Порошенко підписав пакет законів, необхідних для лібералізації візового режиму України з Європейським союзом.