ua en ru

Порошенко схвалив списання банками збитків за валютними кредитами за рахунок страхфондов

Порошенко схвалив списання банками збитків за валютними кредитами за рахунок страхфондов Фото: Петро Порошенко

Депутати підтримали цей законопроект у другому читанні і в цілому 9 квітня

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 321-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов'язань". Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (05.05.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Так, закон встановлює, що кредитор-банк має право списати за рахунок створених страхових резервів суму збитків, що виникли в результаті анулювання (прощення), у відповідності з законом України "Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню", фізичним особам-позичальникам частини боргу.

Законом також встановлено, що кредитор має право включити до складу витрат частина заборгованості, аннулированную (прощеную) фізичним особам, у сумі, яка була списана за рахунок страхового резерву, а також що доходи фізичної особи-позичальника, які виникають при анулюванні (прощення) кредитором частини боргу, а також повернення предмета іпотеки позичальником-фізичною особою кредитора, звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей законопроект № 0939 у другому читанні і в цілому 9 квітня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 256 депутатів при 226 мінімально необхідних.