ua en ru

Порошенко схвалив угоду з Чорногорією про співробітництво в галузі освіти і науки

Порошенко схвалив угоду з Чорногорією про співробітництво в галузі освіти і науки Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава України затвердив ратифікацію угоди з Чорногорією

Президент України Петро Порошенко схвалив угоду з Чорногорією про співробітництво в галузі освіти і науки. Про це повідомляє прес-служба глави України.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2078-VIII "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки". Закон був прийнятий Верховною Радою 7 червня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, угода серед іншого передбачає надання сприяння співпраці вищих навчальних закладів обох країн, в тому числі обмін викладачами, студентами та стажистами; проведення спільних наукових досліджень; обмін молодими вченими з метою підвищення кваліфікації.

Крім того, включає сприяння встановленню прямих зв'язків між загальноосвітніми закладами, співробітництво в галузі інклюзивної освіти для дітей із особливими потребами, сприяння вивченню української мови і літератури в Чорногорії і чорногорської мови і літератури в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко підписав закон № 2082-VIII "Про внесення зміни до статті 48 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".