ua en ru

Порошенко схвалив зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів

Порошенко схвалив зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів Фото: Петро Порошенко схвалив закон про вживані авто

Нардепи домовилися в четвер внести зміни в закон

Президент України Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким будуть знижені акцизи на імпорт б/у авто. Про це в Twitter повідомив його прес-секретар Святослав Цеголко.

“Президент підписав ЗУ про вживані авто в присутності депутатів різних фракцій. Домовилися в четвер внести в нього зміни, щоб уникнути зловживань", - повідомив Цеголко.


Зазначимо, закон буде діяти до 31 грудня 2018 року. За цей період на пільгових умовах можна ввезти не більше 3 автомобілів на одну людину.

Нагадаємо, Рада тимчасово знизила ставки акцизу на вживані авто в травні 2016 року. Так, згідно з документом, до 31 грудня 2018 р., встановлюються знижені ставки акцизного податку на автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів товарної позиції 8702), включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони, гоночні автомобілі та інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

Також наголошується, що зниження акцизів на б/у авто не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни-агресора, вироблені до 1 січня 2010 року, або ввозяться на митну територію України для продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки.