ua en ru

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з ЄІБ про кредит на 200 млн євро

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з ЄІБ про кредит на 200 млн євро Фото: Президент України Петро Порошенко

Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн євро

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 346-VIII "Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України")". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідно до фінансової угоди, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро на реалізацію протягом 2015-2020 років низки заходів для подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України, в тому числі забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької та Луганської областей, які знаходяться під контролем Української держави", - йдеться в повідомленні.

Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн євро. Серед основних заходів - відновлення інфраструктури та поліпшення умов поставки комунальних послуг (централізованого водопостачання і водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних доріг, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель і соціальної інфраструктури.

Також в рамках проекту передбачається реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях, і створення умов для повернення тимчасово переміщених осіб в місця їх колишнього проживання.

Нагадаємо, 22 грудня 2014 р. Україна та ЄІБ підписали дві кредитні угоди на 600 млн євро.