ua en ru

Порошенко схвалив надання пільг добровольцям в зоні АТО

Порошенко схвалив надання пільг добровольцям в зоні АТО Фото: Петро Порошенко

Добровольці зможуть отримати статус учасника бойових дій

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 291-VIII "Провнесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон впорядковує коло осіб, які мають право на отримання статусу учасника бойових дій, учасників війни і інвалідів війни, а зокрема вперше таке право надається добровольцям.

Статус учасника бойових дій зможуть отримати ті, хто брали безпосередню участь в АТО в складі добровольчих формувань за умови, що їх формування в подальшому увійшли до складу ЗСУ, МВС та інших офіційних військових частин.

Також розширюється перелік військовими спеціальних служб Держуправління транспорту, Держнс, Дптс, а також військової прокуратури.

Нагадаємо, 7 квітня 2015 р. народні депутати підтримали цей закон у другому читанні і в цілому. За відповідний законопроект № 1688 проголосували 274 нардепа при 226 мінімально необхідних.