ua en ru

Порошенко схвалив перехід на електронні держзакупівлі

Порошенко схвалив перехід на електронні держзакупівлі Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко підписав закон №922-VIII

Президент України Петро Порошенко підписав закон №922-VIII "Про публічні закупівлі", прийнятий Верховною Радою 25 грудня 2015 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Законом передбачається введення електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, для робіт - дорівнює або перевищує 1,5 млн гривень (для замовників, які здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг дорівнює або перевищує 1 млн гривень і для робіт - дорівнює або перевищує 5 млн гривень)

Крім того, закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року в 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня - для інших замовників.

Реалізація закону дасть можливість підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизити рівень корупції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України продовжив реалізацію пілотного проекту електронних закупівель до 31 грудня 2016 року.