ua en ru

Порошенко схвалив зняття заборони займати посади для екс-командувача Сухопутними військами Пушнякова

Порошенко схвалив зняття заборони займати посади для екс-командувача Сухопутними військами Пушнякова Фото: Петро Порошенко

Таким чином президент задовольнив клопотання міністра оборони

Президент України Петро Порошенко схвалив зняття заборони на зайняття посад через люстрацію для колишнього командувача Сухопутними військами Збройних сил України Анатолія Пушнякова. Про це свідчить указ голови держави №3 від 13 січня 2016 року.

"Ураховуючи необхідність забезпечення обороноздатності держави, відповідно до частини восьмої статті 1 Закону України "Про очищення влади" постановляю: задовольнити... незастосування... заборони обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади (люстрації), до генерал-лейтенанта Пушнякова Анатолія Савватійовича - командувача Сухопутних військ Збройних Сил України", - підкреслюється в документі.

Зазначається, що Порошенко задовольнив клопотання міністра оборони України, погоджене з Комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, раніше Порошенко звільнив Пушнякова з посади командувача Сухопутними військами Збройних сил України.

Голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв повідомляв, що Анатолій Пушняков звільнений в рамках закону про люстрацію.