ua en ru

Порошенко схвалив скасування кінцевої дати дії мораторію на виплату держборгу

Порошенко схвалив скасування кінцевої дати дії мораторію на виплату держборгу Фото: Порошенко схвалив скасування кінцевої дати дії мораторію на виплату держборгу

Президент підписав відповідний законопроект

Президент України Петро Порошенко схвалив скасування кінцевої дати дії мораторію на виплату частини державного боргу, встановленої чинним законодавством. Про це свідчить інформація на сторінці відповідного законопроекту №3677 на сайті Верховної Ради України.

Так, раніше дія мораторію закінчувалася 1 липня 2016 року.


"У пункті 1 статті 4 Закону України" Про особливості здійснення операцій з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом" слова і цифри "діє до 1 червня 2016 року" виключити", - сказано в тексті закону.

Автори законодавчої ініціативи пояснюють, що прийняття документа дозволить Кабінету міністрів виконати всі взяті на себе зобов'язання в частині програми реформ, погодженої з Міжнародним валютним фондом.

"Скасування обмежень по кінцеву дату продовжить дію правових підстав для пошуку подальших шляхів реструктуризації зовнішніх боргових зобов'язань", - підкреслюється в пояснювальній записці.

Нагадаємо, державний і гарантований державою борг України на 29 лютого 2016 року склав 64,3 млрд доларів.