ua en ru

Порошенко схвалив держпідтримку малозабезпечених сімей, що володіють землею

Порошенко схвалив держпідтримку малозабезпечених сімей, що володіють землею Фото: Петро Порошенко

Розширюється коло сімей, які матимуть право на призначення держдопомоги

Президент України Петро Порошенко підписав закон України №454-VIII "Про внесення зміни до статті 7 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту сімей, члени яких мають у власності чи володінні земельні ділянки". Про це повідомила прес-служба главі держави.

Як повідомляється, закон розширює коло сімей, які матимуть право на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Закон виключає абзац четвертий частини першої статті 7 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" відповідно до якого, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям не призначається у випадку, якщо у власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім'ї причин не приносить дохід.

Нагадаємо, 19 травня 2015 р. Верховна Рада України підтримала цей закон у першому читанні та в цілому. За відповідний законопроект №1350 проголосували 255 нардепів при 226 мінімально необхідних.