ua en ru

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про співробітництво в розвідці

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про співробітництво в розвідці Фото: етро Порошенко

В умовах агресії РФ проти України співпраця військових розвідок неможлива

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 466-VIII "Про денонсацію угоди між Україною і РФ про співробітництво в галузі воєнної розвідки". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Повернуто з підписом Президента (08.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон денонсує угоду між Україною і РФ про співробітництво в галузі воєнної розвідки, підписану 26 серпня 1997 р. в р. Києві, і ратифікована Верховною Радою України 7 лютого 2002 р.

У пояснювальній записці зазначається, що сьогодні Росія веде широкомасштабну "гібридну" війну проти України в східних регіонах України, зокрема шляхом озброєння та всебічної підтримки терористів і сепаратистів, у тому числі здійснення російськими спецслужбами провокацій і диверсій.

"Слід зазначити, що збройна агресія і підривна діяльність Росії проти України здійснюється за найактивнішої участі її спеціальних служб, зокрема військової розвідки. В умовах ворожої діяльності спецслужб Росії проти України співпраця між спецслужбами наших держав, зокрема військовими розвідками, стає неможливим, оскільки абсолютно не відповідає об'єктивним обставинам і є зрадою національних інтересів України", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, 21 травня 2015 р. Верховна Рада денонсувала п'ять угод з РФ. Так, за відповідний законопроект №0018 "Про денонсацію угоди між Україною і Російською Федерацією про співробітництво в галузі воєнної розвідки" проголосували 268 депутатів при 226 мінімально необхідних.