ua en ru

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про військове співробітництво

Порошенко схвалив денонсацію угоди з РФ про військове співробітництво Фото: Петро Порошенко

Денонсували угоду з метою захисту національних інтересів і незалежності України

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 467-VIII "Проденонсацію угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про співробітництво у військовій галузі". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Повернуто з підписом Президента (08.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон денонсує угоди між урядами України і РФ про співробітництво у військовій галузі, підписану 25 листопада 1995 р. р. в Сочі, і ратифікованої Верховною Радою України 10 січня 2002 р., а також доручення Міністерству закордонних справ України і Кабінету міністрів України здійснити відповідні дії, що випливають з денонсації зазначеної угоди.

У пояснювальній записці зазначається, що починаючи з кінця лютого 2014 р., Росія здійснює збройну агресію проти України, незаконну військову окупацію і подальшу анексію АР Крим і Севастополя, військову окупацію значної частини території України в Донецькій і Луганській областях, організацію збройного сепаратизму і тероризму на території України.

"Метою законопроекту є захист національних інтересів, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, в умовах, коли Росія в односторонньому порядку порушила норми і принципи міжнародного права і здійснила збройну агресію проти України", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, 21 травня 2015 р. Верховна Рада денонсувала п'ять угод з РФ. Так, за відповідний законопроект № 0019 "Про денонсацію угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про співробітництво у військовій галузі" проголосували 272 нардепа при 226 мінімально необхідних.