ua en ru

Порошенко схвалив безкоштовні путівки супроводжуючим в санаторії тяжкопоранених військових

Порошенко схвалив безкоштовні путівки супроводжуючим в санаторії тяжкопоранених військових Фото: Порошенко схвалив безкоштовні путівки супроводжуючим в санаторії тяжкопоранених військових

Безкоштовні путівки не надаються для інвалідів 1 групи та особам, що не досягли 16 років

Президент України Петро Порошенко дозволив надання безкоштовних путівок особам, які супроводжують військовослужбовців, які потребують сторонньої допомоги, в санаторно-курортний заклад. Про це свідчить інформація на сторінці відповідного законопроекту №3478 на сайті Верховної Ради.

Відповідно до закону, у разі направлення в санаторно-курортний заклад для продовження лікування військового після стаціонарного лікування в госпіталі, який за станом здоров'я потребує сторонньої допомоги відповідно до висновків військово-лікарської комісії, особі, яка її супроводжує, надаватимуть путівку на безоплатній основі без права на лікування.


При цьому супроводжуючою особою не зможе бути інвалід 1 групи і особа, яка не досягла 16-річного віку (спочатку пропонувалося встановити кордон 18-річного віку).

Нагадаємо, ВРУ дозволила надання безкоштовних путівок особам, які супроводжують військовослужбовців, які потребують сторонньої допомоги, в санаторно-курортний заклад. Відповідний законопроект №3478 у цілому підтримали 269 депутатів ВР.