ua en ru

Порошенко оголосив демобілізацію в травні-липні

Порошенко оголосив демобілізацію в травні-липні Фото: Президент України Петро Порошенко

Указ набирає чинності з дня його опублікування

Президент України Петро Порошенко оголосив демобілізацію в травні-липні 2015 р. Відповідний указ № 254/2015 від 6 травня "Про звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації в особливий період згідно з указом Президента України від 6 травня 2014 року № 454 "Про часткову мобілізацію" опублікований на сайті глави держави.

"Провести в травні - липні 2015 року звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом при мобілізації на особливий період згідно з Указом Президента України від 6 травня 2014 року № 454 "Про часткову мобілізацію", - йдеться в указі.

Також, згідно з указом, Кабмін має забезпечити фінансування та прийняти у межах повноважень інші заходи, пов'язані з звільненням у запас військовослужбовців. А МОУ, МВС, Державна спеціальна служба транспорту України повинні провести перевезення звільнених військовослужбовців до місць проживання та забезпечити їх комплектом польової форми одягу за сезоном і харчуванням під час переміщення до місць проживання.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як раніше повідомлялося, наступний етап демобілізації військових із зони АТО розпочнеться 15 травня. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України. Демобілізація буде тривати кілька тижнів. Попередній етап демобілізації стартував 18 березня і тривав до 1 травня. У середині травня в Генштабі заявили, що демобілізація в Україні виконана на 80%.

Зазначимо, перша хвиля демобілізації пройшла у квітні-травні 2015 р.

Нагадаємо, у квітні Президент України Петро Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту демобілізованих.