ua en ru

Порошенко обговорить з Грібаускайте співпрацю з НАТО та протидію агресії РФ

Порошенко обговорить з Грібаускайте співпрацю з НАТО та протидію агресії РФ Фото: президент України Петро Порошенко і президент Литви Даля Грібаускайте (lrp.lt)

Порошенко і Грібаускайте обговорять посилення взаємодії між країнами

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте 9 червня 2017 року в Харкові обговорить подальше співробітництво з НАТО, а також посилення взаємодії між країнами для протидії агресії Росії. Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

"Планується обговорити підготовку до Саміту Україна – ЄС, подальшу співпрацю з НАТО в контексті нещодавнього Саміту Альянсу, проблематику двосторонніх відносин, а також посилення взаємодії для протидії російській агресії", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що лідери країн також проведуть зустрічі з українськими військовослужбовцями АТО, які проходили реабілітацію в Литві.

Нагадаємо, раніше президент Литви Даля Грібаускайте заявила про агресивну мілітаризацію Російської Федерації в районі Калінінграда.

"Литва і Естонія стикаються з одними і тими ж загрозами для безпеки: тривала агресивна мілітаризація Калінінграда, спрямована проти Заходу", - йдеться в повідомленні.