ua en ru

Порошенко обговорив врегулювання ситуації на Донбасі з учасниками контактної групи

Президент України Петро Порошенко обговорив врегулювання ситуації на Донбасі з учасниками тристоронньої контактної групи представником голови ОБСЄ послом Гайді Тальявіні, послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим і колишнім Президентом України Леонідом Кучмою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"В ході зустрічі відбувся детальний обмін думками щодо актуальних аспектів врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей України", - йдеться в повідомленні.

Порошенко закликав учасників контактної групи невідкладно провести консультації з підписантами мінських домовленостей. Відзначається, що результатом переговорів повинні стати рішення про негайне припинення вогню і відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, фіксація конкретних часових рамок виходу сторін на зазначену лінію; відновлення контролю України на неконтрольованих ділянках українсько-російського кордону та запровадження постійного моніторингу з боку ОБСЄ; розблокування питання надання постраждалим районам Донецької та Луганської областей товарів першої необхідності та гуманітарної допомоги, а також суттєвий прогрес у звільненні заручників.

Нагадаємо, після обстрілу Маріуполя 24 січня тристороння група закликала підписантів мінських угод терміново провести зустріч. Пізніше в ЛНР і ДНР заявили, що не будуть брати участь у засіданнях тристоронньої контактної групи в Мінську до тих пір, поки українська влада не призначить "офіційного представника" для переговорів замість Кучми.