ua en ru

Порошенко обговорив з прем'єр-міністром Японії виконання мінських угод

Порошенко обговорив з прем'єр-міністром Японії виконання мінських угод Фото: Петро Порошенко

В ході розмови Порошенко відзначив відсутність прогресу на Донбасі через дії РФ

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

У ході розмови Порошенко відзначив відсутність прогресу на Донбасі через продовження Росією постачання важкого озброєння на окуповані території і продовження обстрілів з боку бойовиків.

Лідери двох держав окремо засудили порушення прав людини на території окупованого Криму і домовилися координувати позицію в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН.

"Порошенко привітав також позицію Японії по збереженню політики міжнародних санкцій проти країни-агресора. У цьому контексті Сіндзо Абе підкреслив важливість виконання мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Лідери України та Японії обговорили пріоритетні питання торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва. Прем'єр Абе підтримав реформи, які проводить Україна.

Також прем'єр-міністр Японії поінформував Порошенко про візит президента Росії Володимира Путіна до Японії, який відбудеться 15-16 грудня.

Президент України запросив прем'єр-міністра Японії відвідати Україну з візитом у зручний час.

Нагадаємо, Європейський союз готовий збільшити підтримку реалізації мінських угод по Україні.