ua en ru

Порошенко обговорив з представниками Конгресу США посилення санкцій проти РФ

Порошенко обговорив з представниками Конгресу США посилення санкцій проти РФ Фото: Петро Порошенко зустрівся з представниками Конгресу США

На зустрічі також обговорювалися питання реалізації реформ в Україні

Президент України Петро Порошенко обговорив з сенатором США Річардом Дурбіном і конгресменом США Майклом Квіглі зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США та протидію російській агресії. Про це повідомила прес-служба АП.

Під час зустрічі наголошувалося на необхідності збереження та посилення міжнародних санкцій проти РФ до повного виконання нею мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно із Кримом.

Глава держави подякував представникам Конгресу за тверду і послідовну підтримку України у протидії російській агресії і докладно поінформував їх про ескалацію на Донбасі і провокації та порушення режиму припинення вогню з боку контрольованих РФ бойовиків.

На зустрічі також обговорювалися питання реалізації реформ в Україні та подальше сприяння в цьому процесі з боку Сполучених Штатів.

Президент підкреслив важливість ухвалення Палатою представників і Сенатом законів і резолюцій на підтримку України, проекти яких зараз перебувають на розгляді Конгресу США.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав посилити санкції проти Росії за визнання "паспортів" так званих "Донецької/Луганської народних республік".