ua en ru

Порошенко обговорив з Меркель та Олландом питання врегулювання конфлікту на Донбасі

Порошенко обговорив з Меркель та Олландом питання врегулювання конфлікту на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Порошенко, зокрема, привернув увагу співрозмовників до неприпустимої ситуації, що склалася із заручниками

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом, у ході якої були обговорені питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей з врегулювання ситуації на Донбасі. Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд наголосили на необхідності досягнення прогресу у реалізації безпекового блоку Мінських домовленостей, що сприятиме подальшому просуванню на інших напрямах мирного врегулювання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Порошенко, зокрема, привернув увагу співрозмовників до неприпустимої ситуації, що склалася із заручниками та незаконно утримуваними в РФ громадянами України.

"Під час розмови було відзначено послідовні зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання, зокрема щодо звільнення в односторонньому порядку 15 осіб та забезпечення постачання води до окремих районів Луганської області. Співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності продовження роботи з підготовки дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, співрозмовники висловили впевненість у завершенні найближчим часом процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадженні безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона ініціює проведення скайп-конференції контактної групи 18 січня.