ua en ru

Порошенко обговорив із Меркель і Олландом продовження санкцій проти РФ

Порошенко обговорив із Меркель і Олландом продовження санкцій проти РФ Фото: керівники трьох країн провели телефонну розмову

Президент закликав прискорити розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії ОБСЄ

Президент Петро Порошенко з главою Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель констатували, що, не зважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню напередодні Великодня, безпекова ситуація на Донбасі залишається складною. Про це вони говорили під час телефонної розмови, повідомляє прес-служба глави держави.

"У цьому контексті президент України наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків та допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону задля припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека.


"Президент України в цьому контексті також наголосив на важливості розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій", - доповіли на Банковій.

За даними Адміністрації президента, співрозмовники також наголосили на важливості продовження діалогу щодо звільнення усіх заручників.

"Під час розмови було також скоординовано позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні саміту G7 у Японії", - повідомляє прес-служба Порошенка.

Крім того, президент закликав Францію і Німеччину пришвидшити внутрішньо-європейські процедури з надання українцям безвізового режиму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз планує продовжити санкції проти Росії на наступні 6 місяців.