ua en ru

Порошенко обговорив з головами МЗС Литви і Швеції протидію реалізації "Північного потоку-2"

Порошенко обговорив з головами МЗС Литви і Швеції протидію реалізації "Північного потоку-2" Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко провів зустріч з главами МЗС Литви та Швеції

Президент України Петро Порошенко обговорив з головами зовнішньополітичних відомств Литви і Швеції Лінасом Лінкявічюсом та Маргот Вальстрьом протидію реалізації "Північного потоку-2". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, Порошенко провів зустріч з главами МЗС Литви та Швеції, в ході якої глава держави, зокрема, подякував за значну практичну допомогу, яку Литва та Швеція надають для протидії російській агресії та подолання її наслідків.

"Було домовлено про подальшу спільну роботу з литовською та шведською сторонами з метою консолідації міжнародної допомоги Україні для забезпечення подальшого прогресу на шляху європейських реформ. Окрему увагу було приділено координації зусиль з метою протидії реалізації антиєвропейського проекту "Північний потік-2", - йдеться у повідомленні.

Крім того, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, було відзначено, що все частіше ціллю бойовиків для обстрілів із застосуванням забороненого озброєння стають мирні мешканці і цивільні об'єкти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що Євросоюзу необхідно посилити підхід до будівництва газопроводу "Північний потік-2".