ua en ru

Порошенко обговорив з генсеком ООН розгортання повноцінної миротворчої місії в Україні

Порошенко обговорив з генсеком ООН розгортання повноцінної миротворчої місії в Україні Фото: Петро Порошенко в Радбезі ООН (president.gov.ua)

Розгортання місії повинно відбуватися з чітким дотриманням базових миротворчих принципів ООН

Президент України Петро Порошенко обговорив з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішом питання активного залучення ООН у врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті АП.

Зокрема, йшлося про перспективи розгортання повноцінної миротворчої місії ООН в Україні.

"Президент України підкреслив, що лише повноцінна миротворча місія з всеосяжним мандатом сприятиме досягненню головної мети - відновлення миру на Донбасі. Співрозмовники констатували, що розгортання місії повинно відбуватися з чітким дотриманням базових миротворчих принципів ООН", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Порошенко відзначив необхідність прийняття міжнародним співтовариством додаткових заходів з метою змусити Росію виконувати резолюцію ГА ООН щодо ситуації з правами людини в Криму.

"Зокрема, РФ повинна забезпечити безпечний та безперешкодний доступ до півострову існуючим регіональним і міжнародним моніторинговим організаціям у сфері прав людини", - наголошується в повідомленні.

Також президент України Також подякував ООН за надання гуманітарної допомоги ВПО, а також потерпілому цивільному населенню Донбасу і закликав ООН приєднатися до процесу звільнення заручників.

"Співрозмовники обговорили питання посилення кадрової представленості України в структурах системи ООН", - додали в АП.

Нагадаємо, США повністю підтримали позицію України по миротворцям ООН на Донбасі.