ua en ru

Порошенко обговорив з Атлантичною радою США ситуацію в Україні

Порошенко обговорив з Атлантичною радою США ситуацію в Україні Фото: Президент України Петро Порошенко

Джон Гербст представив Порошенко звіт групи експертів щодо дій військ РФ в Україні

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з членом Дорадчої ради Конгресу українців Канади, меценатом Джеймсом Темертеєм і делегацією Атлантичної ради США на чолі з колишнім послом США в Україні Джоном Гербстом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Глава держави наголосив на високому рівні координації дій всього міжнародного співтовариства на підтримку України, зокрема США, Канади, Австралії, Японії, Європейського союзу. У свою чергу Джон Гербст представив Президенту звіт групи експертів Атлантичної ради США щодо дій російських військ у війні проти України на території Донбасу протягом 2014-2015 рр. та перспектив подальшого розвитку подій", - йдеться в повідомленні.

Гербст повідомив, що експерти Атлантичної ради працюють також над низкою проектів для підтримки України, зокрема над ініціативою щодо вирішення надзвичайно важких гуманітарних проблем Донбасу, а також проектами освітнього й економічного напрямків.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови узгодили позиції напередодні зустрічі на рівні міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Російської Федерації.